Ligaspel

Vi planerar att dra igång ett ligaspel i slutat av januari. Tanken är att detta ska följa nedan princip och spelas måndagar och tisdagar i Alvesta och på onsdagar och torsdagar i Nybro.

Stegen är ligan där företag eller privatpersoner, damer som herrar bildar ett lag. Laget spelar sedan match en kväll i veckan. Ligan innehåller alla nivåer av spelare. Allt från nybörjare till mer rutinerade padelspelare där målet är att utvecklas genom att möta olika motståndare.

6 lag spelar mot varandra i en division. Efter 5 veckor när alla lag mött varandra räknas resultatet ihop. 1:an och 2:an i divisionen spelar veckan efter i en högre division. 3:an och 4:an stannar kvar och 5:an och 6:an flyttar ned en division.

För att få så jämn första omgång som möjligt så sätter tävlingsledningen ihop divisionerna efter hur länge man spelat och vilken erfarenhet man har med sig. Stegen är en breddtävling som passar alla nivåer.

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att göra förändringar under pågående säsong för att lag ska hamna i rätt division för att undvika ojämna matcher.

Regler sammanfattning

Matchtid: 90 min. (Får utnyttja hela speltiden trots att matchen går fortare). Bäst av 3 set, vid resultatet 1-1 i set och med mindre än 20 minuter kvar så avgörs matchen i ett så kallat supertiebreak. Ett supertiebreak spelas som ett vanligt tiebreak men med den skillnaden att man går till 10 istället för till 7. Obs, man måste vinna med två bollar.

Lag: Laget får innehålla fler än 2 st spelare men endast 2 st spelare per match. Man får låna spelare från andra lag så länge de spelar i en lägre division. Om en spelare som inte spelar i ligan hoppar in gäller samma regel för den personen, man får alltså inte ställa upp i en lägre division än den som man var med i tidigare.

Förhinder: Får något lag förhinder och inte kan spela matchen på tilldelad tid på speldagen så har laget som fått förhinder ansvar att hitta ny tid att spela matchen på. Krav är att matchen måste vara spelad och inrapporterad senast 24.00 samma vecka.

Intresseanmälan till info@padelsociety.se. Anmälan ska innehålla namn, tele och e-post till båda i laget.